Uncategorized
single-image

Välja rätt våtdräkt

En våtdräkt är bra att ha för olika aktiviteter i vatten. Med en sådan kan man hålla sig både varm och torr. Det är även ett sätt att få extra flytkraft på. På https://coolsnow.se/ finns det bra våtdräkter att hitta. En våtdräkt går att ha på dig då du simmar eller då du utövar swimrun, triathlon, dykning och stand up paddling. Om det är det sistnämnda du gör, alltså ägnar dig åt SUP, då kan du hitta bra paddelbrädor på Coolsurf. Om det är vinteraktiviteter du gillar, då ska du kolla in Coolsnow. När det gäller att välja våtdräkt, så ska du så klart utgå från vad det är du ska göra i vattnet. Det eftersom de alla är utformade på lite olika sätt. De kan vara med korta ben och ärmar, eller långa, olika mycket flytkraft och så vidare.

Att välja våtdräkt

Om det är simning du ska ägna dig åt och behöver en våtdräkt för det, då är det bra att välja en som ger dig bra värme och bra position i vattnet. Våtdräkt för simning är vanligt att ha på sig då man ägnar sig åt triathlon eller simmar Vansbrosimmet med mera. Det finns även våtdräkt för dykning. Det är en så kallad lågintensitetssport och då är det viktigt att välja en tjockare våtdräkt. Det för att du behöver hålla en högre värme. Är det en våtdräkt för SUP du funderar på att skaffa, då är det bra att välja en våtdräkt som ger värme, flexibilitet o h fri rörlighet.

Olika varianter av våtdräkt

Våtdräkter kommer idag i olika färger så väl som tjocklekar. De kan ha en dragkedja eller en så kallad zip fram eller bak. Det finns våtdräkter i form av byxor, tröjor, trosor samt hel dräkt. För en våtdräkt är det grundläggande konceptet det att den ska hålla dig varm och bekväm.

You may also like