Spara pengar

Spara pengar genom att låna

BY
single-image

Det kan låta som en självmotsägelse, men ibland kan det faktiskt vara tillfället. Om det är så att du har en del ströskulder till flera olika långivare, kan detta vara riktigt dyrt. När varje enskild skuld har sin egen ränta, kan det dessutom vara svårt att överblicka hur mycket du egentligen betalar för hela kalaset.

Om du tar och synar dina skulder lite i sömmarna, kan bilden bli klarare. Självklart kan du försöka skapa nya återbetalningsplaner som är mera fördelaktiga. Kanske du kan få ner den månatlige betalningen, men oftast blir detta räntemässigt mera kostsamt i längden.

Lägg ihop lånen

Har du flera småskulder kan det istället vara en fördel att titta på möjligheten för att samla alla dessa i ett och samma lån. Det vill säga att du tar ett nytt lån, som du använder till att betala alla de mindre lånen med. På det här viset får du istället ett lån och en ränta att hålla reda på. Utmaningen är att hitta en långivare som kan ge dig några förmånliga villkor, även om du tittar på räntan när du jämför.

Här kan det vara en klar fördel att ta hjälp av en sökmotor, när du ska undersöka var det är mest fördelaktigt för dig att låna pengar. Det som är viktig är att du får till rätt återbetalningsplan, så att dina ränteutgifter blir lägre.

En budget är alltid en fördel

Med en budget kan du spåra dina utgifter och därmed ha klart för dig hur mycket pengar du har råd att spendera. Lägger du en realistisk budget innan du börjar titta på alternativa samlingslån, vet du precis vad du är ute efter. Det blir en smal sak att hitta rätt, när du väl är inne på sökmotorn och jämför möjligheterna. Det är trots allt du som avgör vad som är rätt för dig.

You may also like