Huset

Resekort – för dig som reser ofta

single-image

En variant av kreditkort som finns idag, det är resekort. Så är det så att du har planer på att skaffa dig ett kreditkort och vet med dig att du reser rätt ofta, så kan ett resekort vara ett bra alternativ. Idag så finns det flera resekort som ges ut i samarbete med flygbolag så som SAS och Norwegian samt även andra resekort från andra kortutgivare. Det som är speciellt med just denna variant av resekort, det är att förmånerna har att göra med resorna du gör, både före, under och efter.

Många fördelar att välja ett resekort

Ett resekort har många fördelar samt även många förmåner. Dels har du nytta av det redan före du ska resa. Du kan till exempel använda dig av det för att betala för resan du ska göra. När du använder dig av resekortet så kan du många gånger samla in poäng, då det oftast är så att det finns ett bonusprogram kopplat till det. Poängen går sedan att lösa in mot reserelaterade produkter. Det kan vara att du kan få rabatt på flyg, rabatt på hotell, rabatt på hyrbil och så vidare.

En del resekort är lite mer av premiumkort, med en högre årsavgift. Dessa kommer ofta då med lite exklusivare förmåner. Bland annat Concierge Service samt lounge access.

Med ett resekort med på resan, så blir det oftast billigare för dig då du ska ta ut pengar i utlandet samt även mindre kostnad vid valutapåslag. Det kan ju idag förekomma vissa uttagsavgifter samt avgifter när du handlar med annan valuta än SEK. Men har du rätts sorts resekort, så kan dessa avgifter vara låga eller helt borttagna.

En annan bra fördel med ett resekort är givetvis det att du då får med en bra reseförsäkring som är ett bra komplement till den du får via din hemförsäkring.

Säkert att använda resekort i andra länder

Det kan vara skönt att slippa ta med dig ditt vanliga bankkort om du ska resa utomlands. Det blir en ökad säkerhet att använda dig av ditt resekort istället. Du kan ju då du kommer hem granska alla de transaktioner som gjorts. Sedan har de flesta resekort räntefria dagar samt att du kan välja att delbetala de köp du har gjort.

Ett resekort är bra om du reser flera gånger per år, med flyg till andra länder. Det eftersom att de flesta förmånerna är kopplade till just detta.

Jämför resekort

För att du ska hitta ett resekort som du känner passar just dig och dina behov, så kan det vara bra att jämföra de olika alternativ som finns idag. Bland annat bör du jämföra kreditgräns, räntekostnader, förmåner och så vidare. Om du vill göra det enkelt för dig att jämföra, så kan du kolla in Hitta Kreditkortet som jämfört en mängd olika kreditkort. Det gör det lite lättare för dig att få en bra överblick på vad för typ av resekort det finns och vad de har för olika typer av förmåner.

You may also like