Huset

Få pengar för dina gamla prylar

BY
single-image

Att få pengar för gamla prylar man inte längre använder, låter som en bra idé i de flestas öron. Förutom att få lite extra kronor i fickan, så är det även bättre för miljön att man inte bara slänger allt gammalt. Men det är klart, att om man skall sälja sina gamla avlagda tingestar, så kräver det som regel en eller annan insats. Det är nog därför många väljer att slänga välfungerande prylar på tippen. Men man kan ha olika strategier för att komma av med sina saker. Och ibland skall man kanske tänka utanför boxen som man säger.

Upcykling bliver allt mera populärt

Det ligger i tiden att återanvända gamla saker, och en del önskar en retorlook i hemmet. Ibland kan gamla prylar få ett nytt användningsområde, och det är det upcykling handlar om. Det kan vara en gammal apparat som inte längre fungerar. Men man kan kanske ta ut innanmätet, och sen använda den som förvaring istället. Eller att plantera blomster i. Om man tänker kreativt, kan gamla prylar bli guld värt. Om man inte känner sig särskilt kreativ, och idéerna utebliver, så kan man alltid söka inspiration på internet. Upcykling har blivit en rörelse, och det finns massor med tips och inspiration att hämta på olika forum.

Passiv loppis i hemmet

En strategi för att sälja sina gamla prylar, är passivt sälj. Om man inte har lust att sitta med internetannonser eller att deltaga i loppmarknad, så kan man ibland finna köpare på ett mera passivt sätt. Det tar som regel längre tid, men om man har tålamod och möjlighet till det, så kan man helt enkelt skylta med att man har den och den prylen till salu för ett pris. Det kan vara en griffeltavla i ett fönster som vänder ut mot gatan. Eller så gör man en skylt, och sätter både varan och skylten på tomten, om varan ägnar sig till det. Till slut är det ofta någon som går förbi, och bliver intresserad. Framförallt om man bor sådant, att man har möjlighet att skylta ut mot en någorlunda trafikerad väg, cykelväg eller gångstig, så fungerar denna passiva metod ofta faktiskt bättre än man tror.

You may also like