Huset

Bästa tvättmaskin samt kyl/frys

single-image

Om du har en liten tvättstuga eller bara tryckt in maskinen i ett hörn och ska köpa en ny maskin, var då noggrann med att mäta så att den maskin du tänker köpa verkligen får plats. Det är ett mer vanligt fel än man kan tro att köpa tvättmaskin som inte får plats. Både slarvigt och jobbigt att behöva skicka tillbaka den!

Tänk på tvättluckan

Skriv ner måtten på ditt utrymme innan du ger dig ut på jakt efter en tvättmaskin. Överväg också andra begränsande faktorer, till exempel att luckan på tvättmaskinen kan öppnas och inte kommer att stöta in i väggen varje gång. Om du har ett väldigt smalt utrymme kan en tvättmaskin som fylls på annat sätt (tex. framifrån) och inte med en vanlig lucka vara det bästa alternativet.

Om tvättmaskinen inte står i källaren

Om din tvättmaskin inte är i källaren utan i utrymmet där du bor – se då till att golvet är ordentligt förstärkt och tål maskinens vikt. Du vill antagligen ha en tystare modell med funktioner som minskar vibrationer och buller under centrifugering. Och tänk på att färgen är viktigare eftersom det är troligt att din maskin kommer ses av folk oftare än om den står i en källare.

Test av tvättmaskiner

I detta test som undersöker den bäst testade tvättmaskin får två varianter – en Bosch och en AEG de högsta betygen. Undersökningen på länken visar en mängd olika tvättmaskiner och hur de klarat testet jämfört med andra modeller.

Samsung vinner test för bästa kylskåp

Samsung RB31FERNCSS är bästa kylskap i detta test av kylskåp. Det är en kombinerad frys och kyl med en total kapacitet på en 206 liters kyl och frys om 98 liter. Enheten kan ställas in på den temperatur som man själv önskar – både för kyl och frys. Kylen har en så kallad ventilerad kylfunktion vilket gör att luften fördelas jämnt. Frysen har också en automatisk funktion för avfrostning – vilket inte bara eliminerar jobbigt arbete men också minskar energiförbrukningen.

You may also like